Houd je van...
fotografie? en poëzie? goed eten? knutselen? geïnspireerd worden? goede dingen delen? blijf dan maar even plakken :)

21 oktober 2012

Uit eten 2.0

Mijn lief en ik waren in the mood om uit eten te gaan en hadden zin in iets nieuws, iets spannends. Soms heb je dat. En oeh la la, geloof maar dat we dat hebben gekregen. We kwamen terecht bij de Culinaire Werkplaats en waren best wel flabbergasted, in de beste zin van het woord!

De Culinaire Werkplaats is een restaurant/ontwerpstudio waar, aan de hand van een steeds wisselend thema, eetbare kunstwerkjes worden geserveerd. Voor het huidige thema DESIGN.MATTERS? hebben de makers zich laten inspireren door Dutch Design. Dit levert een vijftal gerechtjes op, die het werk van vijf Nederlandse ontwerpers verbeelden. Zo worden we ontvangen met Rietveld, zitten we aan tafel met Viktor en Rolf en laten we ons Jan des Bouvrie goed smaken. Het is een culinaire ervaring. Verrassende ingrediënten, spannende combinaties en een presentatie waar een schoonheidminnend oog spontaan van gaat tranen.

Keywords met betrekking tot het voedsel zijn diervriendelijk, kleinschalige of biologische teelt, fairtrade, direct trade en seizoen. Alles wordt zelf gemaakt en de nadruk ligt op groente, fruit en bijzondere granen. Nice!

De gerechten die geserveerd worden zijn bewust klein, om zo te voorkomen dat eten wordt verspild. Als grote eter kun je evengoed aan je trekken komen: je mag altijd vragen om meer. Nog een leuk detail: de prijzen van de drankjes staan vast (water is gratis en kan onbeperkt bijgevuld worden), maar aan het einde van het diner bepaal je zelf hoeveel je de ervaring waard vond.

Ik raad je aan dit vooral lekker zelf uit te gaan zoeken!


Geen opmerkingen: